Viihtyisä taukotila virkistää, palauttaa ja motivoi

Moderni taukotila on paljon enemmän kuin mukava luontoisetu. Fiksusti suunnitellulla taukotilalla voi olla valtava vaikutus työntekijän hyvinvointiin ja ruokailutottumuksiin, joista hyötyvät niin työntekijä kuin koko yritys. Työntekijät tuntevat itsensä arvostetuiksi ja heidän on helpompi noudattaa terveitä elämäntapoja. Samalla johto saa nauttia motivoituneesta työvoimasta ja kohisten nousevasta tuottavuudesta.

Millainen taukotilan tulisi olla? Lue, millaisia vaikutuksia hyvin suunniteltu taukotila voi saada aikaan ja miten se parantaa työntekijöiden tuottavuutta.


Laita hyvä kiertämään

Työhyvinvointi on yrityksen menestyksen ydintekijä. Tyytyväiset työntekijät ovat sitoutuneempia, tuottavampia ja harvemmin sairauslomalla. Siksi viihtyisän työympäristön ja työilmapiirin suunnittelun tulisi olla yrityksen tärkeysjärjestyksen kärjessä.

Työntekijöiden tyytyväisyys saattaa olla epämääräinen käsite. Sen sijaan tyytyväisyyden tuloksista on saatavilla selkeitä mitattavia lukuja. Liikevaihdon kasvu, vähentyneet poissaolot ja alhaisempi työntekijöiden vaihtuvuus pitävät huolen, että budjetista varataan jatkossakin siivu työympäristön viihtyvyyden kehittämiseen.


Jokainen kokee hyvinvoinnin omalla tavallaan

Kaikkien työntekijöiden tarpeita palvelevan työympäristön suunnittelu voi olla hankalaa. Siksi monissa startupeissa on nykyään uudenlainen vakanssi: hyvinvointipäällikkö. Hänen tehtävänsä on huolehtia siitä, että työntekijät viihtyvät työssään ja tuntevat työpaikalla olonsa kotoisaksi. Hyvinvointipäälliköt hyödyntävät usein työhyvinvoinnista tuttuja keinoja: työpisteet suunnitellaan yksilöllisiksi ja ergonomisiksi, työporukalla on mahdollisuus lähteä yhdessä treenaamaan ja hierojan tai fysioterapeutin palvelut ovat helposti saatavilla.

  • Yhteiset liikuntarutiinit vahvistavat työntekijöiden terveyttä ja nostavat vireystasoa. Treenihetket ovat myös loistava keino tiimihengen lujittamiseen.
  • Yksilöllisesti suunnitellut ergonomiset työpisteet vähentävät selän ja niska-hartiaseudun kipuja ja kireyksiä. Sairauspoissaolot harvenevat, ja työntekijät kokevat, että heitä arvostetaan. Kun olo on koko päivän hyvä ja energinen, tuottavuuskin paranee.
  • Hieronta lievittää lihasjännityksiä ja auttaa työntekijöitä palautumaan työstään tehokkaammin. Kehon säännöllinen huoltaminen ehkäisee poissaoloja myös tulevaisuudessa.


Suunnittele taukotila, jossa aistit saavat levätä

Nykyaikainen taukotila on loistava tapa tukea työntekijöiden hyvinvointia. Siihen kannattaa panostaa, sillä tyytymättömät ja yritykseen sitoutumattomat työntekijät heikentävät tuottavuutta ja pienentävät osaltaan viivan alle jäävää summaa.

Markkinatutkimusyritys Ipsoksen maailmanlaajuisessa, 10 500 vastausta saaneessa tutkimuksessa kävi ilmi, että työntekijöiden tyytyväisyyden näkökulmasta suunniteltu työtila vaikutti voimakkaasti tuottavuuteen.

Kun muutat tylsän taukonurkkauksen vireäksi kahvilaksi, luot kohtaamispaikan, johon työntekijät tulevat mielellään useamman kerran päivässä. Tila innostaa ajatustenvaihtoon ja ideoiden tuuletteluun. Vaisu lounastauko voi muuttua iloiseksi vapaamuotoiseksi palaveriksi, jossa syntyy spontaanisti uusia ideoita.

Ipsoksen tutkimus osoittaa, miten merkittävästi tylsä työympäristö voi rajoittaa työntekoa:

  • 85 % vastaajista koki, ettei heidän työympäristössään ole erityisen helppo vaihtaa ideoita
  • 87 % koki, ettei tiimityöskentelylle ole sopivaa tilaa
  • 84 % ei samastunut eikä edes halunnut samastua yrityksensä kulttuuriin

Viihtyisä ja inspiroiva taukotila on täydellisen epämuodollinen paikka, jossa näitä asioita voi lähteä yhdessä purkamaan.


Modernissa taukotilassa on helppo virkistyä

Raikkaan väriset seinät, kalusteet ja tekstiilit, miellyttävä valaistus, mukavat tuolit, hauskat sisustusesineet ja näkymä, jossa silmä lepää. Näistä viihtyisän taukotilan suunnittelu on hyvä aloittaa.

Hyvin suunniteltu taukotila edistää monella tapaa työntekijöiden hyvinvointia ja palautumista. Kannusta terveisiin valintoihin pitämällä aina saatavilla hedelmiä ja terveellisiä juomia. Luo työpaikalle hyvinvoinnin kulttuuri ja seuraa, kun tuottavuus alkaa mukavasti nousta.

Lounastauolla työt pitäisi malttaa jättää sivuun. Jotkut toki mielellään pallottelevat silloinkin ideoita ja juttelevat työhön liittyvistä asioista rennoissa merkeissä. Mikäpä siinä. Pääsääntöisesti taukotila on kuitenkin tarkoitettu henkiseen ja fyysiseen palautumiseen. Taukotila saa olla ideoita ruokkiva ympäristö, mutta siellä työskentelyyn ei tulisi painostaa.

Innostavan ja rentouttavan toukotilan tunnusmerkkejä:

  • Mahdollisuus irrottautua työstä henkisesti ja fyysisesti
  • Vuorovaikutusta edistävä avoin yhteisöllinen tila
  • Kutsuva ja valoisa ympäristö, johon on mukava tulla päivittäin
  • Riittävästi avaraa tilaa, jotta taukotila ei käy ahtaaksi
  • Turvallinen ympäristö, jossa kukaan ei tuomitse toista. Lounas pitää voida syödä rauhassa ilman painetta siitä, että työt odottavat.


Taukotilaan uusi raikas ilme

Huomioi taukotilan kaikissa yksityiskohdissa, että ilmapiirin tulisi palauttaa, virkistää ja innostaa. Tuo tilaan esimerkiksi viherkasveja, jotka piristävät ja luovat kotoisaa tunnelmaa. Huolehdi myös hyvästä ilmanvaihdosta. Onnistunut taukotila saa vierailijan tuntemaan kuin hän olisi juuri astunut ulkosalle. Jos tilassa ei ole ikkunoita tai jos päivänvaloa on muusta syystä niukasti, valaistussuunnittelulla voi saada aikaan ihmeitä.


Hyvinvoivat työntekijät luovat hyvinvoivia yrityksiä

Terveillä ruokailutottumuksilla on suuri vaikutus sekä työntekijän että yrityksen hyvinvointiin:

  • Terveellinen ruokavalio pitää kehon terveenä. Kun tuot saataville raikkaita ja terveellisiä ruokia, vahvistat työntekijöidesi vastustuskykyä. Työmotivaatio nousee ja sairauspoissaolot vähenevät.
  • Monipuolinen ravinto saa työntekijät tuntemaan itsensä energisiksi. Tuottavuusnotkahdukset vähenevät.
  • Kevyt lounas virkistää ja siitä saa riittävästi energiaa.

Tyytyväiset työntekijät tulevat mielellään töihin ja tekevät usein oma-aloitteisesti enemmän kuin heiltä odotetaan. Mahdollisuus syödä terveellisesti on monelle kynnyskysymys.

Välipala-automaateista koostuva mikromarket on erinomainen tapa varmistaa, että työpaikalla on aina saatavilla terveellisiä aterioita ja välipaloja. Mikromarketista voi napata helposti esimerkiksi voileipiä, keittoja, salaatteja, jugurtteja, smoothieja, erikoiskahveja ja muita tuoreita juomia.

Esimerkiksi Google, Apple ja Netflix ovat panostaneet näkyvästi työntekijöidensä hyvinvointiin ja perustaneet tiloihinsa mikromarketteja. Lukujen mukaan työntekijät viihtyvät näissä yrityksissä erinomaisesti ja vaihtuvuus on vähäistä.


Tyytyväinen työntekijä sitoutuu varmemmin

Luo viihtyisä taukotila, jossa työntekijät voivat irrottautua hetkeksi töistä ja vaihtaa ajatuksia tuoreen kahvikupillisen äärellä. Vahvistat työntekijöiden sitoutuneisuutta yritykseesi ja yrityksen kulttuuriin.

Tyytyväiset työntekijät saattavat hyvin olla tehokkainta ruohonjuuritason markkinointia. Kun tarjoat työntekijöillesi sitä mitä he toivovat, vahvistat yrityksesi houkuttelevuutta niin asiakkaiden kuin tulevaisuuden osaajien näkökulmasta.

Tutustu myös muihin artikkeleihin