1. Kotisivu
  2. Yritys
  3. Yritysinfo
  4. Blogi
  5. Tehokas verkostoituminen

Vinkkejä tehokkaaseen verkostoitumiseen

Verkostoituminen on HR-ammattilaisille yhä tärkeämpää. Laaja bisnesverkosto tarjoaa arvokasta tietoa siitä, mitä alallasi tapahtuu juuri nyt. Verkostoitumalla solmit suhteita, joista on hyötyä päivittäisessä työssäsi ja ehkä myös henkilökohtaisessa elämässäsi.
Haastattelimme saksalaista verkostoitumisasiantuntija Monika Scheddiniä, joka kertoo täsmävinkkinsä verkostoitumiseen. Myynnin ja markkinoinnin töissään Scheddinille on kertynyt verkostoitumisesta useiden vuosien kokemus. Hän tietää, miten kevyt ensikeskustelu jalostetaan vankaksi bisneskontaktiksi.

 

Monika Scheddin, miten oivalsit, että verkostoituminen on avain menestykseen?

Se alkoi kesätöistä, joilla halusin rahoittaa reissujani. Marssin yrityksiin ja esittäydyin henkilökohtaisesti. Se toimi. Minulle tarjottiin jokaista hakemaani kesätyötä. Sillä oli varmasti vaikutusta, että olin oma-aloitteinen ja esittelin itseni kohteliaasti ja ystävällisesti. Silloin en vielä tiennyt verkostoituneeni ja että olin siinä poikkeuksellisen taitava.


Kaikki puhuvat verkostoitumisesta ja siitä, että oikeilla kontakteilla voi saada uran nopeasti nousukiitoon. Verkostoituminen ei kuitenkaan ole kaikille helppoa. Onko sinulla tähän vinkkejä?

Sanoisin, että ennemmin kuin tekniikka, verkostoituminen on asenne. Minulla ei ole antaa yleispätevää vinkkiä, joka toimisi välittömästi. On ymmärrettävä, että menestykseen tarvitaan muita ihmisiä. Päästäksemme ylipäänsä mihinkään elämässä, on tärkeää tulla toimeen ihmisten kanssa. Emme voi menestyä ilman ystäviä, kollegoja, johtajia, asiakkaita ja yhteistyökumppaneja. Tarvitaan sosiaalisia taitoja ja itselle sopivia työkaluja. Jotkut lähettävät mielellään uutiskirjeitä tai tiedotteita pitääkseen yhteyttä verkostoonsa. Toiset järjestävät tapahtumia. Valitse yhteydenpitotapa, joka tuntuu sinusta luontevalta.


Mikä on mielestäsi paras ympäristö verkostoitumiseen?

Yleensä viihdymme samalla tai aavistuksen alemmalla tasolla työskentelevien ihmisten seurassa. Verkostoitumisessa tästä vaistonvaraisesta käyttäytymisestä ei ole hyötyä. Keskity tapahtumiin, joissa voit tavata ihmisiä, jotka ovat jo tavoittelemassasi asemassa. Mitä pienempi seurue ja henkilökohtaisempi keskustelu, sitä onnistuneemmin verkostoidut. Varta vasten järjestetyt tapahtumat ja illalliset ovat loistavia mahdollisuuksia verkostoitumiseen, mutta eivät suinkaan ainoita. Kutsu kontaktisi patikkaretkelle, hölkkälenkille tai vaikka musiikkikeikalle. Mitä enemmän vietät jonkun kanssa aikaa, sitä helpompi suhdetta on syventää ja ylläpitää.


Miten verkostoitumisen voi tuoda osaksi päivittäistä työtä ja miten kontakteihin tulisi pitää yhteyttä? Moni tuskailee, että työn ohessa sille on vaikea löytää aikaa.

Se on totta. Verkostoitumista lykätään, koska ydinbisnes menee yleensä sen edelle. Töiden jälkeen ollaan taas liian väsyneitä iltatapahtumiin. Ensinnäkin tulisi olla mahdollisuus verkostoitua työajalla. Se vaatii ajattelutavan muutosta koko yrityksessä.

Verkostoituminen on erityisen tehokasta, kun siihen suhtautuu pitkän aikavälin projektina. Kun käytät siihen säännöllisesti aikaa ja otat sen osaksi päivittäistä työtäsi, hyödyt myöhemmin kylvämistäsi siemenistä. Suhde kantaa hedelmää keskimäärin seitsemän tapaamisen ja kahden vuoden jälkeen. Suosittelen ruokkimaan säännöllisesti ainakin yhtä kontaktia ja solmimaan joka viikko yhden uuden. Käytä hetki ennen lounasta yhteydenpitoon. Lähetä esimerkiksi sähköpostia, onnittele syntymäpäivänä tai sovi lounastreffit.


Työelämässä kaikki tapahtuu yhä nopeampaan tahtiin. Osaatko neuvoa, miten verkostoitumistilanteessa luodaan mieleenpainuva ensivaikutelma ja jäädään varmimmin ihmisten mieliin?

Mieti ensin, millaisena ihmisenä haluat, että sinut muistetaan. Toimi sitten sen mukaan. Ihan mukava tyyppi ei jää mieleen. On hyvä alku, kun osoitat toista ihmistä kohtaan aitoa kiinnostusta. Näe vaivaa, jotta saat luotua häneen henkilökohtaisen yhteyden. Voit esimerkiksi tuoda erityisesti hänelle valitsemasi lahjan. Vältä mitäänsanomattomia latteuksia, äläkä pelkää katsekontaktia. Kolmen sekunnin katsekontakti kertoo vastapuolelle, että olet liikkeellä vilpittömin mielin.


Onko verkostoituminen yhtä tärkeää HR-ammattilaisille, esimiehille ja asiantuntijoille?

Kaikkien on tärkeä verkostoitua niin henkilökohtaisessa elämässä kuin työelämässä. Oletko kuullut sanonnan ”parhaat ajatuksemme tulevat muilta”? Mitä korkeammalla olet hierarkiassa, sitä enemmän asemasi vaatii ajatustenvaihtoa muiden kanssa. Muuten sinun on hankala edetä urallasi. Verkostoitumisen ydinidea onkin kyky ymmärtää, mitä toinen ihminen tarvitsee. Sitä ei aina edes tarvitse antaa hänelle; usein ymmärrys riittää.


Miten verkostoidutaan niin, että suhteista tulee vankkoja ja pysyviä?

Tärkeintä verkostoitumisessa on kontaktien ylläpito. Bisneskontakteja kannattaa ajatella bisnesystävinä. Jos haluat, että ihminen todella tuntee olevansa yhteydessä sinuun, ota hänet osaksi elämääsi. Huomioi syntymäpäivät, häät, hautajaiset ja muut tärkeät henkilökohtaiset tapahtumat. Järjestä vuosittain pienimuotoinen tapahtuma, jossa voit tavata kontaktisi kasvotusten. Avun pyytäminen on erityisen tehokasta, koska ihmiset tekevät mielellään toisilleen palveluksia. Muista kiittää kontaktiasi erikseen saamastasi avusta.


Miten verkostoituminen voi auttaa HR-ammattilaista selättämään työhön liittyviä haasteita?

HR-ammattilaiset verkostoituvat yleensä paljon joka tapauksessa. On tärkeää, ettet rajoita verkostoitumistasi kilpailijoiden kanssa. Kannattaa olla aktiivinen paikoissa, joissa voit tavata kohderyhmääsi eli yrityksen mahdollisia tulevia työntekijöitä. Tällainen paikka on muun muassa ammatillinen sosiaalinen media. Ryhdy yrityksesi lähettilääksi ja aktivoidu rekrytointiin somessa. Edustaessasi yritystäsi houkuttelet samalla uusia kollegoja, joilla on kanssasi samanlaiset arvot ja ajatusmaailma.


Mitä hyötyä verkostoitumisesta on henkilökohtaisessa elämässä?

Ihmiset muodostavat sinusta käsityksen kontaktiesi perusteella. Jos sinulla on laaja ja aktiivinen bisnesverkosto, se on valtti työllistymisessä. Henkilökohtaisella tasolla sinulla on jotain kultaakin kalliimpaa. Arvokas verkosto koostuu ihmisistä, jotka tekisivät jotain puolestasi, vaikka heidän ei tarvitsisi. Opit myös kontakteiltasi johtamisstrategioita sekä keräät tietoa siitä, miten rekrytoit ja pidät parhaat osaajat.

Monika Scheddinin ura perustuu vahvaan bisnesverkostoon ja siihen, että hän hyödyntää kaikki sen tarjoamat mahdollisuudet. Verkostoitumiseen kuuluvat myös säännölliset keskustelut kollegojen kanssa. Jos yrityksessä suhtaudutaan taukokulttuuriin positiivisesti, edistää se luontevalla tavalla ihmisten verkostoitumista.


Monika Scheddin

Monika Scheddin työskenteli kuusi vuotta Brotherin myynnin ja markkinoinnin johdossa. Saksan yksikön myyntijohtajana hän kolminkertaisti yrityksen liikevaihdon. Siirryttyään amerikkalaiseen ohjelmistoyritys Microdynamicsiin hänestä tuli 31-vuotiaana Euroopan yksikön toimitusjohtaja. Tänään Scheddin jakaa tietouttaan ja kokemuksiaan muille. Hän esiintyy, valmentaa, opettaa verkostoitumista Ludwig Maximilians -yliopistossa Münchenissä ja kirjoittaa kirjoja, joista yksi on noussut bestselleriksi.