1. Kotisivu
  2. Yritys
  3. Yritysinfo
  4. Blogi
  5. Ted talk

Kymmenen inspiroivaa TED Talkia HR-ammattilaisille

Miten työntekijöitä motivoidaan ajattelemaan luovasti ja pelottomasti? Miten paljon painoarvoa hakijan CV:llä oikeastaan on? Millaisia ominaisuuksia nykypäivän johtajalla tulisi olla?

Jotta yrityksiin onnistutaan nappaamaan osaavia ja innostuneita tekijöitä, HR-ammattilaiset ovat uudenlaisten kysymysten äärellä. Globalisaation, digitalisaation ja väestön ikärakenteen muutoksen myötä työelämässä kohdataan jatkuvasti uusia haasteita. Työelämän on muututtava ajan hengen mukana.

Olemme valikoineet kymmenen inspiroivaa TED Talk -puhetta (TED=Technology, Entertainment, Design), joissa käsitellään viittä tämän hetken kuumaa HR-trendiä. Saat katsauksen siitä, mitä HR-huippuasiantuntijat ajattelevat työelämästä tänään ja huomenna.


Työntekijöiden motivointi

Monessa yrityksessä ajatellaan edelleen, että reilu palkka saa työntekijät takomaan parasta tulosta. Asianmukainen palkka on tietysti tärkeä perusasia, mutta nykypäivän työntekijöitä ajavat huippusuorituksiin usein muut tekijät.

Dan Ariely ja Dan Pink pitävät työntekijöiden motivointia äärimmäisen tärkeänä. Milloin ihmiset ovat erityisen tuotteliaita ja onnistuvat parhaiten työssään? Mikä on tärkeämpää kuin muhkein mahdollinen palkkapussi?

Katso Arielyn ja Pinkin vinkit työntekijöiden motivointiin:


Rekrytointi

Paperilla on näennäisesti helppo erottaa paras työnhakija. Huippuyliopisto, hyvät arvosanat ja vauhdilla suoritettu tutkinto kertovat HR-ammattilaiselle, että käsillä on kunnianhimoinen tekijä. Viime vuosina yritysten rekryprosessit ovat kuitenkin yhä uudelleen osoittaneet, että pätevin hakija ei välttämättä ole tehtävään sopivin. Miten hakijoiden seasta seulotaan oikea henkilö? Onko aukoilla CV:ssä tai sinnikkyydellä merkitystä?

Regina Hartley, Adam Grant ja Rocío Lorenzo puhuvat nykypäivän menestyksekkäästä rekrytoinnista:


Johtajuus

Steve Jobs ja Martin Luther King olivat motivoinnin mestareja ja muuttivat omalla tavallaan maailmaa. Mikä heistä teki huippujohtajia? Miten he onnistuivat innostamaan miljoonia ihmisiä?

Simon Sinek ja Lars Sudmann tarkastelevat puheissaan johtajuutta, nykypäivän esimiehen tärkeimpiä ominaisuuksia ja mitä taitoja vaaditaan innovatiivisten ideoiden onnistuneeseen läpivientiin. He korostavat luonteenpiirteiden tärkeyttä: empatiakyky, luottamus, itsetutkiskelu ja itsekritiikki eivät saa olla johtajalle vieraita asioita.


Tulevaisuuden työelämä

Automaatio ja robotiikka yleistyvät, ja väestön ikärakenne ja osaaminen muuttuvat. HR-ammattilaiset ovat uudenlaisten haasteiden edessä. On laadittava strategia, jolla yritykseen saadaan osaavia tekijöitä oikeisiin tehtäviin. Tästä syystä sekä HR-väki että työntekijät ovat jo ilmaisseet huolensa vuoden 2030 työmarkkinoista.

Patty McCord, Daniel Susskind ja Rainer Strack tarjoavat kurkistusikkunan huomisen työelämään. He varoittavat tulevista muutoksista, hälventävät ennakkoluuloja ja tuovat esille uusia mahdollisuuksia.


Mitä voit tehdä työntekijöidesi hyväksi?

HR-huiput pureutuvat TED Talkeissaan asian ytimeen: Työelämä kokee lähitulevaisuudessa monia mullistuksia. Yritysten HR-ammattilaisille tämä merkitsee sitä, että työntekijöiden motivointiin ja sitouttamiseen on keskityttävä entistä tarmokkaammin. Jotta uudet ideat pääsevät itämään, on äärimmäisen tärkeää tarjota ihmisille viihtyisä työympäristö ja ruokkia heidän työintoaan. Nyt ja tulevaisuudessa.

Tutustu myös muihin artikkeleihin