Kahvin makuprofiili

Miten syntyy täydellinen kupillinen herkullista kahvia? Kahvin maku on monen tekijän summa.

 1. Kotisivu
 2. Kahvimaailma
 3. Tietoa kahvista
 4. Makuprofiili

Kahvisekoitukset eli blendit

Kahvisekoituksissa eli blendeissä yhdistyvät kahvilajikkeiden parhaat ominaisuudet. Eri lajikkeita sekoittamalla kahvisekoituksen laatu ja maku saadaan pysymään tasaisena sadosta toiseen. Tarkkaan varjellulla reseptillä saavutetaan juuri oikea, tasalaatuisen aromintäyteinen makuprofiili.

Alkuperämaakahviin yhdistellään saman maan eri kahvilajikkeita mahdollisimman laadukkaan ja maukkaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Arabica-sekoituksiin taas yhdistellään eri maiden laadukkaimpia arabica-lajikkeita. Kahvisekoitus saattaa olla jopa kymmenen eri kahvilajikkeen tarkkaan harkittu yhdistelmä.

Vaikuta kahvisi makuun

Miten syntyy täydellinen kupillinen herkullista kahvia? Kahvin maku on monen tekijän summa. Voit vaikuttaa ratkaisevasti kahvisi makuun mm. kokeilemalla kahvin eri karkeutta, muuttamalla kahvin ja veden määrää sekä säätämällä kahvinsuodatusaikaa, mikäli se on mahdollista kahvinkeittimessäsi.

Suodatinkahvi voi olla karkeusasteeltaan erittäin hienoa, hienoa, puolikarkeaa tai karkeaa. Mitä karkeampi jauhatus, sitä enemmän voit annostella kahvijauhetta. Jos vesi kulkee liian nopeasti kahvijauheen läpi, kahvi ei ehdi luovuttaa veteen koko olemustaan. Aromit eivät liukene kunnolla veteen, ja kahvista tulee laihaa ja aromitonta.

Hyvää ja kuumaa

Haalea keitinvesi latistaa kahvin maun. Saadaksesi rikkaan ja aromikkaan makuelämyksen, kahvin valmistuksessa veden suodatuslämpötilan tulisi olla 92–96 astetta ja nautittaessa hieman alle 80 astetta. Valmis kahvi säilyy pannussa puolisen tuntia. Jotta saat pannun pohjalle laskeutuneen voimakkaamman kahvin sekoittumaan laihemman pintakahvin kanssa, sekoita kevyesti ennen tarjoilua.

Kahvi kannattaa kaataa lämmitettyyn kuppiin, sillä kylmässä kupissa kahvin lämpötila laskee ja sen mukana se menettää osan aromikkuuttaan. Myös maito kannattaa lämmittää ennen kuin kaadat sen kahvin sekaan. Ylellisen viimeistelty kahvihetki on pieni suuri nautinto, johon kannattaa panostaa.

Ota yhteyttä

 • Puhelin

  020 1711 400

  Ma-pe 08:00-16:00
  La-su Suljettu

   

 • Sähköposti

  Lähetä meille sähköpostia

  Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa palautetta? Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

 • Ongelma laitteessa?

  Huoltopyyntö

  Ilmoita viestissä yhteystietosi sekä laitteen sarjanumero (laitteen kyljessä), niin otamme sinuun yhteyttä.