Paahtimolla

Kahvipapuja kosketellaan käsin, haistellaan, jopa maistetaan. Herkinkään laite ei korvaa ihmistä. Aistinvarainen työvaihe on tarkkaa käsityötä ja voi kestää tunteja.

 1. Kotisivu
 2. Kahvimaailma
 3. Tietoa kahvista
 4. Paahtaminen
Kahvipapujen tarkistaminen

Pavut tarkistetaan aistinvaraisena käsityönä

Eduardo kantaa viimeisen kahvisäkin kuorma-autoon, joka käynnistyy hörähtäen matkalleen kohti satamaa. Lokit ilakoivat laivan yllä, autojen torvet törähtelevät. Pavut aloittavat laivamatkansa kohti Hollantia, jossa sijaitsee Pelican Rougen oma kahvipaahtimo.

Kun laiva on kiinnittynyt Rotterdamin satamaan, lastaa rekkakuski Jörgen pavut huolellisesti rekkaansa ja toimittaa ne paahtimolle. Jotta kahvinjuoja saisi aina kuppiinsa tasalaatuista ja maistuvaa kahvia, paahtimolle saavuttuaan pavut käyvät läpi perusteellisen tarkistuksen. Kahvipapuja kosketellaan käsin, haistellaan, jopa maistetaan. Herkinkään laite ei korvaa ihmistä. Aistinvarainen työvaihe on tarkkaa käsityötä ja voi kestää tunteja.

Kahvin paahtoasteet

Tummalla paahtoasteella täyteläisempi maku

Kun raakakahvi on tarkistettu ja puhdistettu, se voidaan paahtaa. Kahvi voi olla paahtoasteeltaan joko vaaleaa, keskipaahtoista, tummaa tai erittäin tummaa. Mitä pidempi paahtoaika ja korkeampi lämpötila, sitä tummempi paahto ja täyteläisempi maku. Lajikkeella on myös vaikutusta paahtoasteeseen. Toisin kuin yleisesti luullaan, tummempi paahto on maultaan pehmeämpi ja vatsalle lempeämpi. Vaaleapaahtoisen kahvin samettisessa maussa taas korostuu hedelmäinen hapokkuus.

Pavusta kuppiin

Pavusta kuppiin

Aromikkaiksi paahdetut ja siististi pakatut pavut jatkavat matkaansa kohti Pelican Rouge Coffee Solutionin Vantaan varastoa. Asiakasvastaava noutaa kahvin viedäkseen sen asiakkaidemme laitteisiin. Suurella sydämellä työtään tekevä asiakasvastaava pesee ja puhdistaa asiakkaidensa kahviautomaatit, täyttää laitteisiin tuoreet pavut ja tarkistaa lopuksi kahvin maun. 

Kuuman auringon alta Suomeen matkannut kahvipapu tai siitä jauhettu kahvijauhe odottaa nyt laitteessa muuntumistaan aromintäyteiseksi kahviksi, arjen pieneksi juhlahetkeksi. Matkan jokainen askel on tähdännyt kohti ensiluokkaista, herkullisen höyryävää kahvikupillista.

Edellytätkö kahviltasi paitsi herkullista makua myös vastuullisuutta?

Ota yhteyttä

 • Puhelin

  020 1711 400

  Ma-pe 08:00-16:00
  La-su Suljettu

   

  Puhelun hinta on kiinteästä verkosta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min.

 • Sähköposti

  Lähetä meille sähköpostia

  Onko sinulla kysyttävää tai haluatko antaa palautetta? Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

 • Ongelma laitteessa?

  Huoltopyyntö

  Ilmoita viestissä yhteystietosi sekä laitteen sarjanumero (laitteen kyljessä), niin otamme sinuun yhteyttä.