1. Kotisivu
  2. Vastuullisuus
  3. Vastuullisuuden johtaminen
  4. Kestävä kehitys
  5. Vastuulliset tuotteet

Vastuulliset tuotteet

Olemme sitoutuneet raaka-aineidemme hankinnassa ja tuotteidemme valmistuksessa kestävän kehityksen tukemiseen. Innovatiivisten konseptiemme myötä haluamme edistää terveellisempiä vaihtoehtoja. Kattava valikoimamme sisältää sertifioituja ja kestävää kehitystä tukevia tuotteita sekä terveellisiä ruoka- ja juomavaihtoehtoja

Vastuullinen kahvin hankinta ja paahtaminen

Kuten Euroopan johtavalta itsepalveluperiaatteella toimivien kahvi- ja välipalatuotteiden tarjoajalta voi odottaa, olemme sitoutuneet tarjoamaan laajan valikoiman eettisesti tuotettuja tuotteita jokaiseen makuun. Valitsemalla tietoisesti sertifioituja tuotteita varmistamme kestävän kehityksen mukaisen toiminnan asiakkaillemme ja tuleville sukupolville. Eettinen liiketoiminta ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen ovat tärkeitä meille ja toimittajillemme. Konsernitasolla päivitämme ja laajennamme toimittajien liiketoimintaperiaatteita tarjotaksemme ohjeistusta hankintaan.

Tuotamme ja hankimme vuosittain 20 000 tonnia kahvia. Kahvista jopa 45 % on sertifioitu kansainvälisesti hyväksyttyjen standardien mukaisesti. Näitä ovat muun muassa Fairtrade, Rainforest Alliance ja UTZ.

Pyrimme saamaan aikaan muutosta vastuullisen hankinnan periaatteidemme kautta. Strategiset kumppanuudet globaaleiden laatumerkkien, kuten Starbucksin ja Lavazzan kanssa edistävät tätä merkittävästi. Oma kahvimerkkimme Pelican Rouge tuotetaan ja paahdetaan omassa huippuluokkaisessa tehtaassamme Dordrechtissa Hollannissa. Paahdamme siellä keskimäärin 75 % kaikesta kahvistamme, eli noin 15 000 tonnia vuosittain. Paahtimomme on sertifioitu maailmanlaajuisten elintarviketurvallisuusstandardien, kuten BRC:n ja IFS:n mukaisesti elintarvikkeiden turvallisuuden ja tuotteidemme laadun varmistamiseksi.

Kestävä kehitys on osa kaikkia Pelican Rouge Coffee Roasters -kahvinpaahtimon tuotteita ja prosesseja. Olemme tietoisia toimintamme vaikutuksista. Tästä syystä olemme sitoutuneet useisiin kestävää kehitystä edistäviin aloitteisiin: vesihankkeisiin Bamendassa, Kamerunissa sekä maanviljelijöiden ja heidän perheidensä kouluttamiseen Guatemalassa. Tiedämme, että suurimmat haasteet voidaan ratkaista nopeammin, kun toimimme yhdessä. Siksi Pelican Rouge Coffee Roasters on mukana Sustainable Coffee Challenge -hankkeessa. Olemme omalta osaltamme mukana tekemässä kahvista maailman ensimmäistä täysin kestävän kehityksen mukaista maanviljelystuotetta.